Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website CETRA realizuje projekat na temu unapređenja kvaliteta vazduha u PANČEVU - | K-013 Portal

CETRA realizuje projekat na temu unapređenja kvaliteta vazduha u PANČEVU

cetra, pancevo, projekat

Projekat „Od monitoringa ka participaciji - za bolje ekološke politike grada Pančeva “, koji tokom 2022. i 2023. godine u Pančevu realizuje „Centar za edukaciju i transparentnost – CETRA“ direktno je usmeren na informisanje, edukovanje i osnaživanje građanske zajednice da argumentovano utiče na poboljšanje kvaliteta vazduha koji dišemo.

CETRA će putem javnog konkursa odabrati i angažovati 10 mladih istraživača i istraživačica, koji će kreirati metodologiju za praćenje i analizu javnih politika gradova i opština u Srbiji u oblasti ublažavanja klimatskih promena.

Takođe, jedno od značajnih dešavanja u okviru projekta je izvođenje serijala radionica za lokalne organizacije civilnog društva na temu praćenja, analize i učešća u pripremi lokalnih javnih politika grada Pančeva.

Cilj ovog projekta je da unapredi kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva kao i građanske javnosti i svesti da prate, analiziraju i predlažu javne politike i propise grada Pančeva u oblasti zaštite prava na zdraviji vazduh.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS