Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website I PANČEVAČKI prosvetari u štrajku 1. decembra, protest ispred gradske uprave - | K-013 Portal

I PANČEVAČKI prosvetari u štrajku 1. decembra, protest ispred gradske uprave

strajk, pancevo, prosvetni radnici

Asocijacija prosvetnih radnika Pančevo podržala je odluku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i u četvrtak 01. decembra obustaviće nastavu u školama koje su članice Unije.

"Tog dana, u 12 časova organizovaćemo protest pod nazivom "Stop nasilju u školama" na platou ispred gradske uprave. Na protestu će nam se pridružiti i članovu opštinskog odbora Unije iz Kovina. Razlog štrajka i protesta je sveučestalije nasilje u školama kojima su izloženi učenici kao i nastavnici", kaže za K-013 portal Miloje Marković, predsednik Asocijacije prosvetnih radnika Pančevo.

Prosvetari zahtevaju kažnjavanje učesnika nasilja, skraćenje procedure u vaspitno-disciplinskom postupku, da ocena iz vladanja bude razlog neprelaska u sledeći razred, veći broj pedagoga, psihologa, pravnika, logopeda u školama, kao i uvođenje socijalnih radnika i specijalnih pedagoga.

"Zahtevamo i bolju saradnju škole sa drugim relevantnim institucijama socijalne i zdravstvene zaštite, koje bi školama pružile adekvatnu pomoć", rekao je Marković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.