Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Regionalni centar za talente Mihajlo Pupin Pančevo 12. put organizuje sedmodnevni naučno edukativni kamp za darovite učenike - | K-013 Portal

Regionalni centar za talente Mihajlo Pupin Pančevo 12. put organizuje sedmodnevni naučno edukativni kamp za darovite učenike

mihajlo pupin, idvor

U Idvoru se održava Naučno edukativni kamp „Mihajlo Idvorski Pupin“ u organizaciji Regionalnog centra za talente iz Pančeva. Kamp je besplatan, po pozivu je i predstavlja svojevrsnu nagradu učenicima za postignuća na takmičenjima.

Već dvanaesti put Regionalni centar za talente Mihajlo Pupin Pančevo organizuje u Idvoru sedmodnevni naučno edukativni kamp za darovite učenike iz cele Srbije koji su na takmičenjima ostvarili zapažene rezultate.

Aleksa Jocović dolazi iz Čačka i prvi put je dobio priliku da usavršava znanje iz fizike u rodnom mestu velikog naučnika .

“Na ovom kampu sam po pozivu od strane RCT na osnovu uspeha na svojim takmičenjima. Mislim da je glavni razlog fizika jer sam u toj oblasti osvojio 2. mesto na smotri na kojoj se piše i naučni rad. Očekujem da ću ovde upotpuniti svoje znanje iz fizike i na praktičan način to znanje upotrebiti", rekao je Aleksa Jocović.

Aleksandra Stanojković iz Pančeva, koja pohađa IT smer u Gimnaziji Uroš Predić drugi put boravi u ovom naučno edukativnom kampu.

„Bila sam i prošle godine.“Javu“ smo radili ,očekujem da ću i sada naučiti nešto novo i proveriti znanje od ranije. Ovo je zapravo fizika u programiranju,to radimo.Došla sam da se družim i da naučim nešto novo", rekla je Aleksandra Stanojković

Učesnici kampa najviše rade na kompjuterskim simulacijama u fizici.

„Radimo kompjuterske simulacije događaja u fizici oni su tu već jaki sa viđenim rezultatima na takmičenjima. Ovde radimo one elemente koje nisu imali priliku da rade u školi:softverski alat „Eclipse“,programski jezik „Java“pa će narednih dana da savladaju i to", rekao je Dragoljub Cucić.

Predavanja su većim delom dana ali ostaje dovoljno vremena i za druženje i lepe uspomene koje će ova talentovana deca ,pored novih znanja, poneti iz kampa u Idvoru.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.