Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KOMPAS-ov 28. Trening za vršnjačke edukatore/ke o HIV-u i sidi - | K-013 Portal

KOMPAS-ov 28. Trening za vršnjačke edukatore/ke o HIV-u i sidi

kompas, trening, vrsnjacka edukacija, pancevo

Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side - KOMPAS je humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija mladih koji nastoje da svakom svojom aktivnošću spreče da se nova osoba inficira HIV-om i pomognu ljudima koji žive sa HIV-om i sidom. KOMPAS u Pančevu postoji od 1996. godine (do 2006. pod imenom Omladina JAZAS-a Pančevo).

KOMPAS i ove godine organizuje Trening za vršnjačke edukatore/ke o HIV-u i sidi. Ovo je besplatna šestodnevna obuka kroz koju će mladi srednjoškolci steći sva potrebna znanja i veštine edukatora/ke, naučiti šta je timski rad, kolektivizam, empatija, znanje i važnost prevencijeHIV-a i side. U dogovoru sa školama, opravdanja će biti obezbeđena za odabrane polaznike/ce.

Nakon Treninga, mladi postaju članovi i članice KOMPAS-a i zajedno s ostatkom edukatora će držati predavanja po srednjim školama u Pančevu i pripremati i osmišljavati godišnji program organizacije.

Trening će se podržati od 6. do 11. oktobra u SINHRO Hub-u (Generala Petra Aračića 8), a polaznici se mogu prijaviti na sledećem linku i doći 28. ili 29. septembra na intervju od 19č takođe u SINHRO Hub-u kako bismo se bolje upoznali.

Ko sve može da se prijavi?

Srednjoškolci koji žive na teritoriji ili blizu Pančeva, bez obzira na pol, ekonomski i sociološki status, veroispovest, nacionalnost  ili seksualnu orijentaciju. žele da prožive šest najboljih dana u svom životu i da se posvete prevenciji HIV-a i side.

Ovaj projekat realizuje KOMPAS uz pomoć finansija Lokalne fondacije Pančevo kroz program „Naš kraj, naša ideja!”



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.