Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lokalna fondacija Pančevo podržala projekat „Biciklarnici za Banatsko Novo Selo“ - | K-013 Portal

Lokalna fondacija Pančevo podržala projekat „Biciklarnici za Banatsko Novo Selo“

lokalna fondacija pancevo, banatsko novo selo

Lokalna fondacija Pančevo je sa 70 000 dinara podržala projekat „Biciklarnici za Banatsko Novo Selo“, tj. Udruženje „Naše NOVO selo“. Sada se u Novom Selu nalazi pet novih biciklarnika. Svi su zeleni, dva su dugačka 240cm, jedan 200cm i dva 100cm.

Projektom je predviđeno da deca starijeg uzrasta ofarbaju biciklarnike koji će biti postavljeni na pet lokacija u selu. Nekoliko dobrovoljaca je fantastično odradilo taj deo posla i Udruženje „Naše NOVO selo“ im se zahvaljuje na volji, trudu i izdvojenom vremenu. Osim toga, kreirano je nekoliko dečjih plakata na temu biciklizma, na srpskom i rumunskom jeziku.

„Imali smo želju da novac koji smo dobili za biciklarnike od Lokalne fondacije Pančevo potrošimo na lokalnom nivou — u potpunosti. Zbog toga smo angažovali majstora Svetozara Božinovića, Novoseljanina“, kažu iz Udruženja i ističu da su shvatili koliko je bicikl deci važan.

„Deca se sećaju svog prvog pada sa bicikla. Sećaju se i sa koliko godina su naučili da voze bez pomoćnih točkića. Dakle, to je bitan trenutak u njihovom životu. Devojčice se dobro sećaju izgleda svog prvog bicikla (kakvi detalji su bili ilustrovani na njemu), a dečaci uglavnom ističu prednost vožnje bajsom, na primer, to što brzo mogu negde da stignu“, pojasnili su iz Udruženja „Naše NOVO selo“ i dodali da im je inspiracija za bavljenje ovom temom potekla nakon obeležavanja Međunarodnog dana bicikla, 3. juna, u Novom Selu, kada je u ulozi organizatora tog događaja bila OŠ „Žarko Zrenjanin“.

„Ovo su mali koraci i male promene, ali nešto se desilo. Pričalo se o jednom zdravom stilu života, o biciklizmu i prednostima pedalanja. Osetila se dobra energija i nadamo se da ćemo ponovo imati priliku da nešto uradimo korisno za zajednicu u kojoj živimo“, poručuju iz Banatskog Novog Sela.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.