Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ne davimo Beograd: BG voz rešenje za spajanje sa Pančevom (VIDEO) - | K-013 Portal

Ne davimo Beograd: BG voz rešenje za spajanje sa Pančevom (VIDEO)

ne davimo beograd, bg voz, pancevo

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je danas da bi uspostavljanje linije BG voza do Pančeva predstavljalo rešenje problema nastalog odlukom privatnog prevoznika da poveća cenu karte autobuskog prevoza između dva grada.

Odbornik Ne davimo Beograd u Skupštini grada Dušan Pavlović izjavio je da trenutno postoji samo jedan autobuski prevoznik na toj liniji i da je BG voz rešenje za spajanje Beograda sa okolnim opštinama.

"Voz kao prevozno sredstvo je efikasan, brz, tačan i smanjuje zagađenje i gužve u saobraćaju. Infrastruktura postoji, ali je mi ne koristimo. Ljudi iz Pančeva, Pazove, Inđije dolaze u Beograd radi posla i studiranja i povećanje cene karte možemo shvatiti i kao direktan napad na zaposlene i studente", rekao je Pavlović novinarima u Beogradu.

Aktivistkinja iz Pančeva Tamara Maksić navela je da je karta na liniji Pančevo-Beograd prevoznika "Pantransport" poskupela za 127 odsto, i da su povećane cene mesečnih karata za studente i učenike.

"Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da ova odluka zavisi isključivo od privatnog prevoznika, ali i grad snosi deo krivice jer je od marta ove godine ukinuo subvencionisanje mesečnih karata za studente. Stoga BG voz jeste jedino rešenje jer je u interesu svih nas da se prihoduje gradu, a ne jednom privatniku", rekla je Maksić.

Ocenila je da "parcijalna rešenja", poput uvođenja Pančevačkog (PAN) voza koje je najavio gradonačelnik Pančeva, predstavljaju "iznudjene izjave" koje su usledile nakon dva uzastopna protesta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city