Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website OMOLJICA: Roditelji i zaposleni u osnovnoj školi zahtevaju da se prekine sa pritiscima na direktora Vladimira Ristića i omogući njegov reizbor - | K-013 Portal

OMOLJICA: Roditelji i zaposleni u osnovnoj školi zahtevaju da se prekine sa pritiscima na direktora Vladimira Ristića i omogući njegov reizbor

os dositej obradovic, omoljica, vladimir ristic, direktor

Stanovnici Mesne zajednice Omoljica organizovali su prikupljanje potpisa podrške nastavničkom veću i školskom odboru koje traje do 5. januara, kada će obratiti Ministarstvu prosvete Republike Srbije dopisom u kome su ukazali na očigledne indicije da u pojedinim nadležnim institucijama postoji namera pojedinca ili interesnih grupa da se opstruiše i ospori kandidatura nastavnika Vladimira Ristića i spreči njegov reizbor na funkciju direktora Osnovne škole „Dositej Obradović“.

U obrazloženju su naveli da je direktor Ristić svojim dosadašnjim odgovornim i poštenim radom, posvešćenošću i brigom za interese učenika i njihovih roditelja, ostvario zavidne rezultate, kakvim se retko koja škola u Srbiji može pohvaliti.

„Škola je, za vreme njegovog mandata uređena, opremljena svim potrebnim sredstvima i učilima, izgrađeni su sportski tereni, obezebeđeni besplatni udžbenici, a njihovi učenici su ostvarili i ostvaruju izvanredne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz svih oblasti i predmetne nastave i to ovu školu, srazmerno broju učenika, dovodi u sam vrh svih osnovnih škola u Srbiji. Posebno je značajna saradnja direktora sa učenicima, njihovim roditeljima  i nastavnicima, razumevanje koje im pokazuje, spremnost da im pomogne i poverenje koji mu oni uzvraćaju“, navodi se u dopisu.

Na nedavno održanoj sednici, od 56 zaposlednih nastavnika, predlog da Vladimir Ristić  bude direktor podržalo je njih 50, četvoro je bilo uzdržano i dvoje protiv. Pozitivno mišljenje o njegovoj kandidaturi dalo je svih šest članova školskog odbora iz reda nastavnika i roditelja. Predstavnici lokalne samouprave u školskom odboru nisu prisustvovali toj sednici, što je njihova praksa koju sprovode godinama i čime pokušavaju da opstrujišu rad škole.

„Mi roditelji, zaposledni u školi i građani Omoljice zahtevamo da se prekine sa pritiscima na direktora Ristića i da se omogući njegov nesmetan izbor za direktora u novom mandatu, čime bi se sačuvalo poverenje meštana Omoljice prema školi i državnim istitucijama i izražavamo nepokolebljivu spremnost da zaštitimo interese svoje dece i svoje zajednice“, zaključeno je u dopisu Ministarstvu prosvete.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.