Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevka pravi cveće od posebne vrste papira - | K-013 Portal

Pančevka pravi cveće od posebne vrste papira

origami, cveće, jelena kovacevic, pancevo, cvetna radionica

Dugogodišnju ljubav prema origamiju Pančevka Jelena Kovačević pretočila je u izradu cveća od posebne vrste papira. U svojoj radionici planira da drži i obuke za sve koji žele da savladaju ovu tradicionalnu japansku veštinu kreiranja modela od papira. 

Cvetna radionica Jelene Kovačević jedinstvena je u Pančevu. Gladiole, gerbere, božure i ostalo cveće koje se ovde nalazi Jelena pravi od posebne vrste papira toliko verodostojno da posetioci ostaju zadivljeni njenim umećem, piše RTV.

A sve je počelo iz dugogodišnje ljubavi prema origamiju - tradicionalnoj japanskoj veštini kreiranja modela od papira. Još u detinjstvu dobila je par knjiga iz kojih je savladala osnovne veštine a kasnije je puno putovala i sa svakog putovanja donosila literaturu o tome.

"Origami pokriva širok spektar.Ja sam počela od životinjica,mogu se napraviti različite figure čak i neki upotrebni predmeti, nakit... Sa putovanja sam počela da donosim različite vrste papira. U početku sam se time bavila kao hobijem i onda sam u jednom trenutku spojila origami i ljubav prema cveću", kaže za RTV Jelena Kovačević.

Iako ovde nije reč o klasičnom origamiju godine izučavanja drevne japanske veštine pomogle su joj u izradi cveća. Želja joj je da svoje znanje prenese i drugima..

"Moja ideja je da možda napravim i neki kurs origamija za decu.Da deci približim tu veštinu zato što je u pitanju fina motorika,razvija se i strpljenje. Mogu da se naprave različite figure bez obzira što kod nas nema puno origami papira i materijala sve te figure mogu da se naprave i od običnog papira.neke jednostavne mogu i da se oboje i to deci može da bude jako zanimljivo", kaže za RTV Jelena Kovačević.

U međuvremenu, u njenoj radionici pravi bukete i poklon kutije koje joj uglavnom naručuju za razne proslave. Za izradu jednog cveta potrebno joj je od 40 minuta do sat vremena. Jelena kaže da je vrednost ovakvih aranžmana i u tome što ne mogu da uvenu a poruke i emocije koje idu uz njih traju zauvek.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.