Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Dve osobe UHAPŠENE zbog curenja amonijaka u Topoli - | K-013 Portal

PANČEVO: Dve osobe UHAPŠENE zbog curenja amonijaka u Topoli

hapsenje, pancevo, amonijak

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo S.K. (1989.) i N.B.(1986.), obojica iz Pančeva zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i oštećenje životne sredine, saznaje portal K-013.

Uhapšeni su S.K. kao vlasnik i odgovorno lice firme "Saga" i N.B. kao vozač cisterne na kojoj je došlo do curenja amonijaka jer su izazvali opasnost za živote ljudi usled odvrtanja ventila na cisterni, zbog čega je 15 osoba hospitalizovano u OB Pančevo.

Dežurna zamenica OJT Pančevo je nakon izvršenog uviđaja na kojem su prisustvovali Pokrajinski i Republički inspektor za zaštitu životne sredine, Republički inspektor za transport opasnog tereta, inspektorka zaštite na radu, Policijska uprava u Pančevu i dežurna zamenica OJT Pančevo i utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za kritični događaj naložila da se prema S.K. i N.B. odredi zadržavanje u trajanju od 48 časova, da se uz krivičnu prijavu privedu i saslušaju u svojstvu osumnjičenih.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.