Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Gradski štab za sprovođenje mera zaštite od požara uputio apel svim učesnicima žetvenih radova - | K-013 Portal

PANČEVO: Gradski štab za sprovođenje mera zaštite od požara uputio apel svim učesnicima žetvenih radova

pancevo, apel, gradski stab za sprovodjenje mera zastite od pozara

Imajući u vidu period sazrevanja strnih useva i žetvene radove,kao i ocenu povećane opasnosti od nastanka požara,ugrožavanja neovršenih strnih useva i poljoprivrednih mašina,kao i značaj žetvenih radova upućuje se upozorenje-apel svim učesnicima žetvenih radova na preduzimanju preventivnih mera da do požara ne dođe.

U periodu sazrevanja i za vreme žetve zabranjeno je paljenje i upotreba otvorene vatre u blizini useva.

Žetva i transport strnih useva i slame može se obavljati tehnički ispravnim poljoprivrednim mašinama i transportnim sredstvima,uz uslov da su snabdeveni odgovarajućim hvatačima,razbijačima i prigušivačima varnica. Kombajni kojim se obavlja žetva moraju biti snabdeveni ispravnim aparatom za gašenje požara,ašovom i lopatom.

Pri obavljanju žetve i prevoza strnih useva i kamarisanja slame zabranjeno je pušenje i korišćenje sredstava sa otvorenim plamenom.Izuzetno je dozvoljeno na mestima koja su označena i udaljena najmanje 30m od mesta rada,i snabdevena posudom koja je napunjena vodom za gašenje opušaka.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.