Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Neformalna građanska inicijativa "Roditelji opštine Pančevo" traži otvaranje dijaloga sa gradskim vlastima o finansiranju udžbenika za sve osnovce - | K-013 Portal

PANČEVO: Neformalna građanska inicijativa "Roditelji opštine Pančevo" traži otvaranje dijaloga sa gradskim vlastima o finansiranju udžbenika za sve osnovce

neformalna gradjanska inicijativa roditelji opstine pancevo, besplatni udzbenici

Neformalna građanska inicijativa "Roditelji opštine Pančevo" poslala je dopis za sastanak sa gradonačelnikom grada Pančeva kao i gradskom većnicom za obrazovanje kako bi otvorili dijalog o mogućem finansiranju udžbenika za sve osnovce na teritoriji grada Pančeva i okoline iz budžeta grada.

"Dopis je predat na gradskoj pisarnici i poslat je zvaničan mejl 22. juna ove godine, ali do danas odgovor nismo dobili.

Pošto je zakonski rok za odgovor na naš dopis istekao, a želja i volja za saradnju nije izražena, poslata je tužba Zaštitniku građana Srbije i žalba na saradnju sa građanima/kama Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave", kažu za K-013 portal iz ove inicijative.

Podsećanja radi, inicijativa je okupila više hiljada roditelja iz grada Pančeva i okoline na temu finansiranja udžbenika za sve osnovce iz budžeta grada. Do sada je prikupljeno više od 3500 potpisa, jedan potpis po detetu, samo roditelja i pokrenuta je onlajn peticija.

"Tema finansiranja udžbenika je otvorena i na sednici Skupštine grada Pančevo o čemu nema traga u zapisniku, iako je o tome bilo reči.

Formiranje budžeta je u toku, a nama nije dato pravo u skladu sa ustavno-pravnim poretkom zemlje da damo svoje mišljenje i sugestije koje je potpisalo i podržalo više hiljada građana/ki.
Nadamo se da će institucije kojima smo se obratili imati više sluha i uticati na to da se sastanak što pre održi", zaključuju iz Neformalne građanske inicijiative "Roditelji opštine Pančevo".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.