Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Promocija knjige za čitanje i slušanje, “Vek slikan mikrofonom” autora Dragoslava Simića 2. septembra u Muzeju - | K-013 Portal

PANČEVO: Promocija knjige za čitanje i slušanje, “Vek slikan mikrofonom” autora Dragoslava Simića 2. septembra u Muzeju

promocija knjige, narodni muzej pancevo, dragoslav simic

U petak, 02. septembra od 19 časova, u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo održaće se promocija knjige novinara Dragoslava Simića, "Vek slikan mikrofonom".

Na promociji će učestvovati:

- dr Bojan Popović, upravnik Galerije fresaka,

- Slobodan Mandić, Istorijski arhiv Beograda, pomoćnik direktora,

- Siniša Pavić jugoslovenski i srpski TV scenarista (putem linka) i

- Dragoslav Simić, novinar i autor knjige.

Knjiga Vek slikan mikrofonom sadrži 40 priča naše i svetske usmene istorije XX veka, priče koje su ispričali učesnici Oktobarske revolucije u Rusiji, učesnici i svedoci Prvog i Drugog svetskog rata, lјudi iz političkog, umetničkog i kulturnog života SFRJ, Srbije i sveta. Predstavlјeni su razgovori sa Sinišom Pavićem, unukom Nikole Pašića, Zoranom Hristićem, ali i Pančevcima, profesorom matematike i šahistom, Miladinom Mitrovićem i Miroslavo Žužićem-Žuletom, čuvenim glumcem iz našeg grada.

Uz svaku priču dat je QR kod koji omogućava da, sa sajta autora www.audioifotoarhiv.com     čuje izvorni snimak glasa izabrane priče.

Autor ove jedinstvene knjige, novinar Dragoslav Simić je u našem veku slušao učesnike svojih radio emisija i zapisivao njihove glasove mikrofonom. Sve što je uradio u profesionalnom životu kao urednik emisije “Govori da bih te video”, Radio Beograda 2, sačuvao je na svojoj elektronskoj platformi Audio i Foto arhiv Simić. Taj sajt je sada izvor za ovu knjigu koja se čita i sluša korišćenjem QR koda.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.