Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Škole članice Asocijacije prosvetnih radnika Pančevo stupaju u štrajk 1. septembra - | K-013 Portal

PANČEVO: Škole članice Asocijacije prosvetnih radnika Pančevo stupaju u štrajk 1. septembra

asocijacija prosvetnih radnika pancevo, strajk

Škole članice Asocijacije prosvetnih ranika Pančevo stupiće u štrajk 1. septembra, saznaje K-013 portal.

Pančevački prosvetari podržavaju odluku Unije prosvetnih radnika Srbije o stupanju u štrajk 01. septembra kao i sve zahteve zbog kojih se stupa u štrajk.

Prosvetari imaju jasne zahteve, oni traže povećanje plata za 20 odsto, isplatu duga radnicima od 50.000 dinara, promenu stručnog uputstva o formiranju kombinovanih odeljenja od petog do osmog razreda, kao i da broj učenika u odeljenju, po ugledu na Evropsku uniju, ne prelazi 24.

U znak protesta, 1. septembra časovi će biti skraćeni na pola sata, a u pojedninim gradovima biće organizovane i protestne šetnje.

Članice Asocijacije prosvetnih radnika Pančevo su Gimnazija, Mašinska škola, Hemijska škola, Ekonomska škola, Muzička škola, OŠ "Stevica Jovanović", OŠ "Đura Jakšić", OŠ "Branko Radičević", OŠ "Bratstvo-jedinstvo", OŠ "Borisav Petrov Braca" kao i osnovne škole u Banatskom Brestovcu, Starčevu, Kačarevu, Jabuci, Banatskom Novom Selu i Dolovu. 

Da li će sve navedene škole stupiti u štrajk, ostaje da vidimo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.