Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Svetski dan šuma obeležen u vrtiću „Pupoljak” - | K-013 Portal

PANČEVO: Svetski dan šuma obeležen u vrtiću „Pupoljak”

vrtic pupoljak, pancevo

Svetski dan šuma obeležen je u pančevačkom vrtiću „Pupoljak”. Predstavnici Šumskog gazdinstva „Banat” Pančevo, zajedno sa mališanima ovog vrtića u naselju Sodara, zasadili su sadnice hrasta u dvorištu vrtića, uz prigodno predavanje o tome kako se drvo sadi i kako se o drveću brine.

Ilijana Ogrizović Mišković, v.d. direktora Predškolske ustanove „Dečja radost” u Pančevu navela je da su u vrtiću „Pupoljak” zasadili tri sadnice hrasta lužnjaka, vrste drveta koja je najpoznatija u Vojvodini i najvažnija za pošumljavanje Vojvodine, ali i da ovo nije jedini objekat PU koji će dobiti mladice drveća .

„Drveće će biti zasađeno i u još nekoliko naših objekata. To su vrtići ’Švrća’, ’Slavuj’ na Kotežu 1 i ’Veverica’ na Strelištu. Deca su uključena u ovu aktivnost, zatrpavaju sadnice. Radujemo se što prvi dan proleća obeležavamo uz sadnju, crteže i pesmu“, kazala je Orgizović Mišković.

Direktorka PU „Dečja radost” naglasila je dobru saradnju sa Šumskim gazdinstvom Banat”.

„Pomažu nam u sadnji, imali smo donaciju u vidu klupica, drvenih vozića, a verujemo da će i ubuduće biti odlična saradnja. Naša deca su oduševljena akcijom. Vole prirodu, od malih nogu ih učimo o sadnji, o prirodi, o drveću. Veoma se obraduju jer im to nisu svakodnevne aktivnosti”, zaključila je Ilijana Ogrizović Mišković.

Slađan Suručić, tehnički direktor ŠG „Banat” u Pančevu podsetio je da je JP „Vojvodina šume” juče širom Vojvodine doniralo sadnice desetinama predškolskih ustanova.

„U ovom trenutku na mnogim lokacijama se vrši pošumljavanje kao vid edukacije dece predškolskog uzrasta da bi se kroz edukaciju ukazalo na značaj šuma, rekao je Suručić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.