Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Za poboljšanje reda vožnje gradske linije broj 7 sakupljeno i predato oko 800 potpisa - | K-013 Portal

PANČEVO: Za poboljšanje reda vožnje gradske linije broj 7 sakupljeno i predato oko 800 potpisa

pantransport pancevo, linija ibroj 7, peticija, prikupljanje potpisa, red voznje

U akciji prikupljanja potpisa za poboljšanje reda vožnje na liniji broj sedam Jabuka - Strelište - Rafinerija do sada je prikupljeno i predato oko 800 potpisa, saznaje portal K-013. 

Potpisi su predati kabinetu gradonačelnika saobraćajnoj policiji, i Pantransportu.

Potpisnici ove peticije traže od nadležnih, gradske uprave i Pantransporta promenu reda vožnje na liniji broj 7 Jabuka-Rafinerija sledeće:

1. Da polasci budu od 05.30 do 22.30 na svakih sat vremena.

2. Da sedmica saobraća kako radnim danima, tako i subotom i nedeljom (umesto trojke koja sada saobraća vikendom).

"Linija broj 7 od Jabuke do Rafinerije se za vrlo kratko vreme pokazala kao izuzetno funkcionalna i svrsishodna i koristi je veliki broj putnika i u smeru prema Jabuci, kao i prema Strelištu i Rafineriji. Trasa linije broj 7 pokriva teritoriju grada na kojoj živi veliki broj stanovnika sa Strelišta, Tesle, Margite, iz Vojlovice i Jabuke. Jabučani u većini koriste gradski prevoz, ali u poslednje dve godine sticajem neshvatljivih okolnosti ostali su uskraćeni za gradski prevoz u večernjim statima, i radnim danom, kao i subotom i nedeljom. Predložena promena reda vožnje rešila bi taj problem", kaže za K-013 Radomir Orlović, inicijator prikupljanja potnisa. 

Sedmica je značajna i zato što povezuje severni i južni deo grada odnosno Severnu i Južnu industrijsku zonu i olakšava radnicima odlazak na posao. Podsećamo da fabrike rade u sve tri smene kako radnim danima, tako i vikendom.

"Uvođenjem sedmice trojka je izgubila na značaju zato što sedmica pokriva dve trećine trase trojke gde ima i najviše putnika( od Jabuke do Tesle) i celokupnu trasu šestice, tako da u ovom slučaju postoji realna pozitivna računica za saobraćanje u toku celog dana, radnim danom, i vikendom", zaključuje Orlović. 

Zbog velikog broja zainteresovanih građana, nastaviće se sa prikupljanjem potpisa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.