Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Predavanja o značaju razvrstavanja otpada i reciklaže u svim školama u PANČEVU - | K-013 Portal

Predavanja o značaju razvrstavanja otpada i reciklaže u svim školama u PANČEVU

reciklaza, predavanje, pancevo

U okviru dugogodišnjeg projekta „Sakupi, uštedi, vredi“ predstavnici JKP „Higijena“ Pančevo i „Ekostar paka" obilaze škole i uče đake o reciklaži.

Predavanje o značaju razvrstavanja otpada i reciklaže biće održan u svakoj školi u Pančevu. Takođe će u školama biti postavljene označene kante različitih boja kao i kontejneri sa bravicama, kako bi učenici sakupljali i razvrstvali ambalažni otpad. 

Utiske sa časa o reciklaži sa nama su podelili učenici Osnovne škole „Branko Radičević“.

"Treba svi lepo da živimo, da recikliramo, a ne sve da bacamo u istu kantu već da razdvojimo" - kaže Petra, učenica drugog razreda OŠ "Branko Radičević".

"Svideo mi se čas i shvatila sam da ne treba da bacamo otpad u prirodu, već da prirodu čuvamo kao i drveće"- rekla je Ivona, učenica drugog razreda.

Cilj je da se deci omogući da nauče koliko je važno čuvati životnu sredinu, odvajati i reciklirati otpad.

"Ako svake godine iznova obilazimo škole i podsećamo, ali i učimo nove generacije koje dolaze, rezultati su sve bolji. U pitanju su tone ambalaže koje prikupimo i koje se upućuju na reciklažu. Ipak, mnogo veća dobit je u promeni navika i konceptu razmišljanja kod mladih. Nije problem u otpadu, ako smo mi deo rešenja" napomenula je Jovanka Dakić, izvršna direktorka sektora za upravljanje otpadom i zaštitu životne sredine u JKP "Higijena".

Projekat „Sakupi, uštedi, vredi“ postoji 7 godina, ove školske godine će zaposleni u "Higijeni" obići 29 osnovnih i srednjih škola iz Pančeva i svih naseljenih mesta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.