Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Priznanje za aforističara iz PANČEVA - | K-013 Portal

Priznanje za aforističara iz PANČEVA

aleksandar cotric, pancevo, aforizam

Pančevo, 12. novembra - Aforističaru iz Pančeva Aleksandru Čotriću u Novom Sadu je uručena "Specijalna plaketa za izuzetan doprinos afirmaciji sporta i aforizma", koju mu je dodelila Asocijacija sportskih veterana Novog Sada. Čotrić je dobitnik ovog priznanja za tri autorske knjige aforizama o sportu, za priređivanje zbornika aforizama na ovu temu i kolumnu "Dribling duha", koju piše 12 godina svake sedmice u jednom sportskom časopisu.

Svečanosti koja je 11. novembra održana u Kući sportskih legendi u novosadskom Spensu, prisustvovali su, među ostalima, i osvajači medalja na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima: proslavljeni bokser Tadija Kačar, trofejni odbojkaš Vasa Mijić i uspešni veslač Zoran Pančić.

Na istom skupu uručene su i nagrade osvajačima zlatne, srebrne i bronzane plakete, autorima najboljih aforizama na temu sporta: Bratislavu Kostadinovu iz Kruševca, Dinku Osmančeviću iz Banjaluke, te Željki Bašanović Marković iz Beograda i Sergeju Sidorovu iz Moskve, koji su ravnopravni osvojili treće mesto. Prethodno je Asocijacija sportskih veterana Novog Sada raspisala konkurs na kojem je učestvovalo 106 aforističara iz 11 zemalja Evrope, koji su poslali oko hiljadu i osam stotina aforizama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.