Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Proglašeni pobednici foto konkursa "Biti mlad u Srbiji" - drugo mesto za PANČEVKU Irenu Ljubanović - | K-013 Portal
irena ljubanovic, nacionalna geografija, konkurs

Proglašeni pobednici foto konkursa "Biti mlad u Srbiji" - drugo mesto za PANČEVKU Irenu LjubanovićZabava, sportske aktivnosti, umetnost, borba za bolje sutra – sve ovo obeležava svakodnevni život mladih u Srbiji i baš takve situacije bile su inspirativne za učesnike ovogodišnjeg foto konkursa sa temom – Biti mlad u Srbiji.

Petočlani žiri odabrao je četiri pobedničke od preko 1.000 pristiglih fotografija na konkurs, koji su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji, National Geographic Srbija, Politikin Zabavnik i Erazmus studentska mreža Srbija. Ovo je jedna od aktivnosti kojom se Delegacija EU u Srbiji pridružila obeležavanju Evropske godine mladih 2022.

Prvonagrađena fotografija biće objavljena u srpskom izdanju časopisa National Geographic, kao i u Politikinom Zabavniku. Četiri pobedničke fotografije, kao i 16 fotografija koje su ušle u najuži izbor, biće izložene tokom decembra u Beogradu (EU info centar), Novom Sadu i Nišu.

U kategoriji Najbolje fotografije građana i građanki nagrade su dobili:

1. mesto – Miloš Krstić, Festivalska euforija (Exit festival, Novi Sad) 

2. mesto – Irena Ljubanović, Žena ženi solidarna 

3. mesto – Jana Cekić, I šta ćemo sad? 

U kategoriji Najbolja fotografija EU projekta nagradu je dobila:

Amutacija ne smeta razvoju snage (fotograf Bojan Jorgić), Niš – fotografija je nastala u okviru projekta "Adaptivna fizička aktivnost i sport – mladi za mlade", koji sufinansira EU kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija

Najbolji radovi biće nagrađeni vaučerima za elektronsku opremu, naime, pobednička fotografija biće nagrađena vaučerom za kupovinu elektronske opreme u vrednosti od 1.000 evra, drugo mesto će dobiti vaučer u vrednosti od 500 evra, vaučer u vrednosti od 300 evra biće dodeljen za treću nagradu, dok je za najbolju fotografiju EU projekta predviđena diploma.

Radove je ocenjivao žiri u sledećem sastavu:

Prof. Aleksandar Kelić, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu;

- Igor Rill, Politikin Zabavnik

- Milana Petrović, National Geographic Srbija;

- Dimitrije Prokopović, Erazmus studentska mreža Srbije

- David Pužado,Belgrade Photo Month

- Daliborka Nikolić, EU info mreža (bez prava glasa)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.