Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prva regionalna aktivnost PANČEVAČKE organizacije civilnog društva Instituta za istraživanje korupcije Kareja - | K-013 Portal

Prva regionalna aktivnost PANČEVAČKE organizacije civilnog društva Instituta za istraživanje korupcije Kareja

pancevo, ocd kareja, pristina

Organizacija civilnog društva (OCD) Institut za istraživanje korupcije Kareja, učestvovaće 2. februara na regionalnom sastanku konzorcijuma OCD posvećenih borbi protiv korupcije. Sastanak će se održati u Prištini. Konzorcijum osim pančevačke Kareje i domaćina iz Prištine Organizacije za demokratiju, borbu protiv korupcije i dostojanstvo – ÇOHU, čini i Albanski centar za ekonomska istraživanja ACER Tirana.

Sastanak je deo projekta Promovisanje saradnje između aktera civilnog društva u borbi protiv korupcije, koji kofinansira <evropska unija; podršku zajedničkim projektima pruža Fond za Zapadni Balkan WBF.

Opšti cilј projekta je da doprinose regionalnoj saradnji i jačanju regionalne kohezije u regionu Zapadnog Balkana. Posebani cilјevi su: - Povećati uticaj civilnog društva u procesima donošenja odluka i reformi u lokalnoj samoupravi u Albaniji, Srbiji i na Kosovu kroz zagovaranje zasnovano na dokazima, praćenje i praćenje politike, kao i dijalog sa lokalnim samoupravama u oblasti dobrog upravlјanja i borbe protiv korupcije: - Ojačati kapacitete OCD za strukturirani dijalog i domet civilnog društva kroz regionalno umrežavanje i saradnju, i Povećati uticaj praćenja OCD-a i zagovaranja zasnovanog na dokazima u procesima donošenja odluka u državnim preduzećima podsticanjem i delјenjem najbolјih iskustava javnosti sa fokusom na pobolјšanje transparentnosti aktivnosti lokalne vlade.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.