Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RODITELJI ODLUČNI: Velika većina dece od sutra neće pohađati nastavu u osnovnoj školi u Omoljici - | K-013 Portal

RODITELJI ODLUČNI: Velika većina dece od sutra neće pohađati nastavu u osnovnoj školi u Omoljici

omoljica, osnovna skola dositej obradovic, vladimir ristic, protest, pancevo

Zbog smene direktora Osnovne škole "Dositej Obradović" u Omoljici danas je održan protest roditelja koji zahtevaju da se promeni odluka o postavljanju V.D. direktorke Danijele Ivanovski. 

Savet roditelja škole poslao je saopštenje u kome navode sledeće:

"Zbog uštede energenata, u ponedeljak, 30.01.2023. godine nastava će se realizovati u prepodnevnoj smeni za sva odeljenja od prvog do osmog razreda. Nastava se realizuje po utvrđenoj satnici i rasporedu časova. Nakon nastave biće realizovan produženi boravak. Nastavnici će biti na svojim radnim mestima kako bi ispoštovali zakonsku obavezu, ne menjajući pri tom svoju izbornu volju po pitanju izbora direktora, a to je podrška koju je direktor dobio od kolektiva i Školskog odbora. Mi, roditelji, nemamo zakonske okvire koje moramo poštovati i iskreno verujemo da ćemo se uskoro vratiti svi u školske klupe sa legalno izabranim direktorom na čelu. Do tog trenutka, zahtevamo od nadležnih da promene svoju odluku o postavljanju VD direktora Danijele Ivanovski. Prema izveštajima koje smo dobili od predstavnika saveta roditelja, velika većina dece sutra neće pohađati nastavu", navodi se u saopštenju poslatom K-013 portalu.

Podsećanja radi,  doskorašnji direktor osnovne škole "Dositej Obradović" u Omoljici Vladimir Ristić smenjen je sa te pozicije iako je na konkursu dobio ubedljivu podršku nastavničkog veća. Peticiju za poništavanje odluke o smeni potpisalo je 1.700 meštana Omoljice. 

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.