Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rotary klubovi donirali 20 kreveta Bolnici Pančevo - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Rotary klubovi donirali 20 kreveta Bolnici PančevoRotary klubovi donirali 20 kreveta Bolnici Pančevo

Donaciju od 20 bolničkih kreveta Opštoj bolnici u Pančevu isporučili su predstavnici Rotari klubova “Mihajlo Pupin” iz našeg grada i “Beograd Metropoliten” iz Beograda.

Miodrag Ristić, iz Rotary kluba “Mihajlo Pupin” iz Pančeva kaže da će kreveti biti raspoređeni na Interno i Odeljenje hirurgije u pančevačkoj bolnici, jer u njima već duže vreme postoji ozbiljan problem sa nedovoljnim brojem bolničkih ležaja.

“Isporuku bolničkih kreveta omogućila je saradnja srpskih rotary klubova sa humanitarnim organizacijama iz Norveške. Zadovoljstvo nam je što smo mogli ovom donacijom da pomognemo našoj bolnici, u partnerstvu s našim prijateljima iz rotary kluba “Beograd Metropoliten”, rekao je Ristić.

Lola Stanić, predsednica rotary kluba “Beograd Metropoliten” je objasnila da je ova donacija deo jedne šire akcije koju je njihov klub sproveo, a to je uvoz 140 kreveta iz Norveške.

Prva etapa je donacije ovih 20 kreveta Opštoj bolnici u Pančevu, a ostali kreveti će biti raspoređeni i u druge bolnice širom Srbije. Za bolnicu u Valjevu obezbeđeno je 40 kreveta. Ono što mi radimo, je da se sa lokalnim rotary klubovima udružimo. Lokalni rotary klubovi obezbeđuju dušeke za ove krevete, tako da kompletan paket stigne u svaku bolnicu, objasnila je Stanić.

Ona se nada da će krevetima biti opremljeno desetak bolnica u Srbiji u narednih mesec dana. Kako kaže, vrednost donacije je oko 30.000 evra, koliko je utrošeno u nabavku kreveta u celokupnoj akciji, bez dušeka

Dr Minja Stojanović se u ime odeljenja Hirurgije zahvalio predstavnicima rotary klubova na donaciji. Ovi kreveti su nam preko potrebni za smeštaj pacijenata i nadam se da će biti još akcija i pomoći pančevačkoj bolnici, koja je namenjena za lečenje svih građana kako s teritorije Pančeva tako i šire okoline, kazao je dr Stojanović.

Rotary je udruženje poslovnih ljudi koji su ostvareni u svojim profesijama i osnovnu delatnost udruženja čine humanitarne akcije, da služe društvu.

V.J.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.