Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SAOPŠTENJE Vladimira Ristića v.d. direktora OŠ "Dositej Obradović" iz Omoljice - | K-013 Portal

SAOPŠTENJE Vladimira Ristića v.d. direktora OŠ "Dositej Obradović" iz Omoljice

vladimir ristic, dositej obradovic omoljica, pancevo

V.d. direktora Osnovne škole "Dositej Obradović" obratio se našem portalu saopštenjem koje prenosimo u celosti:

"Posle teškog perioda za školu, njene nastavnike, učenike i mene lično, kao i pozitivnog epiloga u kome su pobedili zakoni i demokratska volja građana, imam potrebu da se najtoplije zahvalim svima koji su sve ovo vreme pružali nesebičnu i odlučnu podršku:

- Učenicima škole, njihovim roditeljima i svim građanima Omoljice, koji su svima održali čas dostojanstva i hrabrosti;

- Svojim kolegama, koji su mi ukazali poverenje i istrajali u podršci;

- Nezavisnom sindikatu prosvetnih radnika Vojvodine, koji je stao u odbranu interesa naše škole i prosvete u celini;

- Gradonačelniku Pančeva, gospodinu Aleksandru Stevanoviću, koji je, na kraju, prepoznao interes škole i građana Omoljice;

- Svim ljudima koji su mi pružali podršku na razne načine i pomogli da istrajem kada je bilo najteže;

- Svojoj porodici, koja je sve vreme stajala uz mene, uverena da se borim za ispravnu stvar.

Duboko sam dirnut, pre svega podrškom i ljubavlju učenika škole, zbog kojih sam, a ne zbog svoje direktorske funkcije, ušao u ovu borbu. Njihova i podrška građana Omoljice predstavljaju ogmornu privilegiju, ali i obavezu da svoj posao ubuduće radim još posvećenije i istrajnije i na taj način opravdam njihovo poverenje.

Na kraju, imam moralnu obavezu da podržim sve svoje kolege u Srbiji, koji prolaze kroz slične probleme i smenjeni su na pravdi Boga i da im poželim da istraju u svojoj pravednoj borbi. Nadam se da se ovakve situacije više neće nigde dešavati i da će svima, na prvom mestu, biti interesi škola i njihovih učenika", navodi se u saopštenju.

Inače, Školski odbor Osnovne škole "Dositej Obradović" u Omoljici, podneo je 1. februara Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje predlog za imenovanje Vladimira Ristića za vršioca dužnosti direktora škole na šta je stigao pozitivan odgovor. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.