Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Škola tambure za osnovce u Pančevu i Crepaji - | K-013 Portal

Škola tambure za osnovce u Pančevu i Crepaji

tambura, škola tambure

Tamburaški centar "Tamburatorijum" nedavno je pokrenuo školu tambure namenjene osnovcima u Pančevu i Crepaji. Časovi su namenjeni svima koji žele da se upoznaju sa ovim instrumentom i nauče da sviraju, ali i onima koji već sviraju, a žele da se usavršavaju.

Teodora, Aleksa i Lena, polaznici škole tambure u Crepaji i Pančevu, kažu da su časovi zanimljivi, zabavni i da dobro napreduju. Iako su početnici već su imali svoj prvi javni nastup.

"Kada se nešto voli to nikada nije teško, sve je lako. Vežbam koliko mogu, kada imam vremena i volela bih da naučim dobro da sviram tamburu", kaže za RTV Teodora iz Pančeva.

"Pre tambure sam svirao nekoliko instrumenata. Probao sam klavir, gitaru, ali odlučio sam se za tamburu. Ona mi je najbolja, najlepše zvuči i ima najlepšu tradiciju", objašnjava Aleksa iz Crepaje.

"Moj brat svira već nekoliko godina tamburu u Muzičkoj školi KUD "Sveti Sava" u Crepaji. Ja nisam pokušavala do pre mesec dana kada su došli predavači iz Tamburatorijuma u našu školu i predstavili nam tamburu i tada sam krenula. Svidelo mi se. Interesatno je i zanimljivo", kaže za RTV Lena iz Crepaje.

Želja mladih predavača iz Tamburatorijuma je da što veći broj dece sazna šta je tambura, kako se dele tamburaški instrumenti, kao i da im predstave mogućnosti koje tambura ima.

"Naša ideja je da pokažemo i tradiciju tambure, ali i njene mogućnosti. Na tamburi može da se svira sve od rock-a do klasike, dakle različiti žanrovi muzike i to u stvari može jako dobro dazvuči. Zadovoljni smo svime za sada. Imamo polaznike i u Pančevu i u Crepaji i oni pokazuju veliko interesovanje za tamburašku kulturu", kaže za RTV Relja Jarkovački iz Tamburatorijuma.

Trenutno u okviru Tamburatorijuma postoji nekoliko grupa, od najmlađih do veterana, dve u Pančevu i tri u Crepaji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.