Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nakon 15 godina u pančevačku bolnicu stigao novi skener, uskoro rendgen - | K-013 Portal

Nakon 15 godina u pančevačku bolnicu stigao novi skener, uskoro rendgen

skener, pancevacka bolnica, opsta bolnica pancevo

Nakon 15 godina u Opštu bolnicu Pančevo stigao je novi skener najsavremenije tehnologije u vrednosti od oko 500 hiljada evra.

Instalacija ovog aparata je u toku jer je pre početka rada neophodno da stigne dozvola za rad od Agencije za jonizujuće zračenje. Osim dozvole, neophodno je pripremiti prostoriju i druge tehničeke pripreme, te se probni rad skenera očekuje krajem avgusta, kada će biti provera zračenja.

Takođe, zahvaljući sredstvima koja je obezbedilo Ministarstvo zdravlja i Pokrajinska vlada, u pančevačku bolnicu uskoro stiže i rendgen aparat, a Služba za Internističke bolesti dobiće kardiološki ultrazvučni aparat.

- Sada smo dobili cistolipotiptor, instrument koji razbija kamen u bešici, a mi smo već počeli da primenjujemo novu opremu - reklaje dr Slađana Kovačević.

- Dobili smo mnogo dodatne opreme, kao što su cistokopi koji su nam neophodni. Zahvaljući novoj opremi koja će se početkom jeseni primenjivati u punom kapacitetu, pacijenti u Južnobanatskom okrugu u Opštoj bolnici lečiće se uz pomoć najsavremenije opreme koja se primenjuje u svetu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.