Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U PANČEVU cene stanova "skočile" za 71 evro po kvardratnom metru - | K-013 Portal

U PANČEVU cene stanova "skočile" za 71 evro po kvardratnom metru

stanovi, cena kvadrata, pancevo

Iako su mnoga očekivanja da će cene kvadrata u Srbiji svakog trenutka da stanu, podaci pokazuju da one i dalje idu uzlaznom putanjom. Najveće poskupljenje nekretnina u novembru mesecu zabeležno je u Novom Sadu i to za 115 evra za kvadrat u centru grada. Centar Beograda poskupeo je ze 85 evra, dok su cene stanova u Pančevu "skočile" za 71 evro po kvardratnom metru.

Prema podacima sajta Nekretnine.rs cene kvadrata stanova u oktobru mesecu poskupele su u svim graodvima u Srbiji, a samo na nekoliko opština one su ostale identične u odnosu na predhodni mesec. Kao i predhodnih meseci, poskupljenja osciliraju ne samo po gradovima, već su drastična i po opštinama.

Beograd

Poredeći podatke portala Nekretnine.rs od oktobra do novembra meseca u Beogradu je kvadratni metar stana najviše poskupeo u centru grada i to za 85 evra. Sa ovim povećanjem cene, centar prestonice je i dalje prvi na listi po ceni kvadrata od 3.150 evra, piše Blic.

Iako je kvadrat na Vračaru u istom periodu poskupeo samo za 36 evra, po trenutno prosečnoj ceni kvadrata od 3.000 evra, ovo je druga najskuplja beogradska lokacija.

Stanovi na Novom Beogradu u novembru mesecu poskupeli su za 47 evra i to uvećanje formiralo je prosečnu cenu kvadrata nekretnina od 2.633 evra.

Nešto manje poskupljenje, za 32 evra zabeleženo je na opštini Palilula, gde je prosek kvadrata 2.462 evra, dok je povećanje od 46 evra na Voždovcu dovelo do cene od 2.284 evra po kvadratnom meru. Na Mirijevu stanovi su zadržali cenu od 1.750 evra po kvadratnom metru, koliko su koštali i predhodnog meseca.

Novi Sad

Poredeći podate iz predhodnih meseci, Novi Sad je sa drastičnim povećanjem znatno se približio cenama stanova u Beogradu, što ranijih godina nije bio slučaj. Ono što najviše iznenađuje, jeste da centar grada nije više najskuplja lokacija, već su ga prestigle dve okolne opštine.

Iako je u novembru najveće poskupljnje kvadrata od 115 evra zabeleženo baš u centru grada, sa cenom kvadrata od 2.492 evra ova lokacija nije prva na listi po cenama.

Poskupljenje od 108 evra za mesec dana na opštini Podbara, dovelo je do cene od 2.558 evra za jedan kvadratni metar.

Opština Novo naselje, zabeležila je povećanje od 52 evra u roku od mesec dana, što je formiralo prosečnu cenu stana od 2.010 evra.

Iako je Grbavica u proteklom mesecu imala najniže poskupljenje u odnosu na ostale novosadske opštine, sa prosečnom cenom od 2.564 evra po kvadratu je opština gde su stanovi na prodaju najskuplji, pokazuju podaci portala Nekretnine.rs.

Niš

Od oktobra do novembra prosečna cena kvadrata u Nišu poskupela je na dve opštine dok je na dve cena ostala ista kao i predhodnog meseca.

Opština Pantelej poskupela je za 41 evro, što je formiralo prosečnu cenu kvadrata od 1.390 evra. Iako malo niže poskupljenje zabeleženo na opštini Bulevar Nemanjića, sa cenom od 1.789 evra ova opština prednjači sa cenama u ovom gradu.

Opština Durlan je u novemru zadržala istu cenu kavadrata od 1.184 evra, a ista cena ostala je ista i na opštini Palilula, gde se prosečni kvadrat kreće oko 1.86 evra.

Kragujevac i Pančevo

U Kragujevcu su stanovi za mesec dana poskupeli za 14 evra, što je formiralo cenu kvadratnog metra od 1.282 evra. Znatno veće poskupljenje je u istom periodu zabeleženo u Pančevu, i to za 71 evro. Što je dovelo do cene od 1.404 evra po kvadratnom metru.

Cene nekretnina u Srbiji "divljaju" tokom cele godina a uzroka ima nekoliko. Zašto je došlo do naglog skoka cena nekretnina i šta će se dešavati u narednom periodu, nedavno je objasnio stručnjak za nekretnine Ervin Pašanović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.