Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U planu treća faza modernizacije Rafinerije nafte Pančevo - | K-013 Portal

U planu treća faza modernizacije Rafinerije nafte Pančevo

rafinerija pancevo, modernizacija

Odbor direktora Naftne industrije Srbije usvojio je novi biznis plan za 2023. godinu kojim se potvrđuje stabilno poslovanje i realizacija ključnih projekata za koje je obezbeđeno 49,1 milijarda dinara, koliko će biti i uloženo u tekućoj godini.

Kako se navodi u dokumentu objavljenom na Beogradskoj berzi, plan NIS-a predviđa veoma ambiciozne investicije čime će ova naftna kompanija nastaviti sa finansiranjem ključnih razvojnih projekata. Najviše novca biće izdvojeno za istraživanje i proizvodnju nafte i gasa, ističu. U oblasti prerade nafte prioritet će biti nastavak pripreme treće faze modernizacije Rafinerije nafte Pančevo odnosno aktivnosti na rekonstrukciji postrojenja za katalitički kreking i izgadnja novog postrojenja za visokooktasnke komponente benzina.

Nastavlja se i sa modernizacijom i razvojem maloprodajne mreže. Tako će tokom ove godine biti modernizovano i izgrađeno devet benzinskih pumpi, ali će biti i rekonstrisano skladište goriva.

NIS nastavlja dalju proizvdonju električne energije i počinje izgradnju fotonaponskih elektrana na lokacijama NIS-a.

Za NIS i dalje priorite ostaje sinergija sa Petrohemijom i sprovođenje projekata za jačanje energetske efikasnosti, kao i dalja digitalizacija poslovanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.