Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Više ličnih pratilaca u PANČEVU - | K-013 Portal

Više ličnih pratilaca u PANČEVU

licni pratioc, pancevo

Grad Pančevo će od naredne godine povećati broj ličnih pratilaca dece, sa 48 na 65, a obezbediće i dva personalna asistenta za mlade koji su upisali fakultet, izjavio je Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Grada Pančeva.

„Od nove godine više dece, kojoj je to neophodno, koristiće usluge ličnih pratilaca. Biće to značajno povećanje sa 48 na 65 ličnih pratilaca, a na raspolaganju će biti i dva personalna asistenta za decu koja su izašla iz programa ličnih pratilaca, jer su nastavili školovanje na visokoobrazovnom novou. Njima će na raspolaganju biti asistenti, koji će im pomoći oko svakodnevnih odlazaka u Beograd na fakultet, a rešićemo i problem njihovog prevoza, jer su to osobe koje koriste invalidska kolica“, napominje gradski većnik.

On podseća da je to jedna od usluga koje Grad Pančevo pruža, uz stalna ulaganja u socijalnu i usluge socijalne zaštite. Tako su dodatno prošireni kapaciteti i uređena Sigurna kuća u Pančevu.

„Proširili smo kapacitet i obezbedili mnogo pristojnije uslove za boravak osoba koje su u stanju potrebe, što je značajno jer je Sigurna kuća u Pančevu regionalnog karaktera u pokriva teritoriju čitavog Južnog Banata. Naročito je važno, da su proširivanjem kapaciteta za prihvat, obezbeđeni neophodni resursi da ustanova nesmetano funkcioniše 24 sata. Osim Sigurne kuće imamo i SOS telefon i sve ono što je neophodno da se žrtvama porodičnog nasilja maksimalno pomogne, kao i deci koja se zajedno sa majkama nalaze u Sigurnoj kući“, kaže Čučković, napominjući da je Pančevo prošle godine proširilo i kapacitet dnevnog boravka „Neven“ tako da za tu uslugu više ne postoji lista čekanja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.