Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Završen festival "Zlatna dirka" u Ivanovu - | K-013 Portal

Završen festival "Zlatna dirka" u Ivanovu

harmonika, zlatna dirka, ivanovo

U Ivanovu je sinoć završen peti festival "Zlatna dirka - prva harmonika Vojvodine". U dva takmičarska dana nadmetali su se harmonikaši u više kategorija, a učesnici su došli iz cele Srbije i bivših jugoslovenskih republika.

Okosnicu Festivala „Zlatna dirka - prva harmonika Vojvodine" čine nastupi virtuoza na harmonici koji su i ove godine došli iz cele Srbije i regiona.

Takmičari uzrasta od 8 do 30 godina bili su podeljeni u više kategorija, a veliku pažnju privukli su najmlađi.

Miloš Jovanović i Mihajlo Janojlić osvojili su prvo mesto u duetu prve večeri festivala u kojoj se nadmetalo 40-tak učesnika.

Žiri sastavljen od renomiranih muzičkih izvođača i pedagoga iz godine u godinu ima sve teži zadatak da odabere pobednike na najvećem festivalu harmonike u Vojvodini.

„Kako vreme ide tako se razvija i harmonika, veoma moćan instrument na kojem može da se svira od opštine do najvećih koncertnih dvorana. Deca koja su nastupala ovde počinju da šire repertoar i sviraju i onu nešto ozbiljniju muziku“, rekao je za RTV predsednik žirija Ljubiša Pavković.

Festival "Zlatna dirka" već peti put organizuje Dom kulture "Žarko Zrenjanin" iz Ivanova u saradnji sa Udruženjem estradnih umetnika Pančevа.

"Ovaj festival svakako raste. Vidi se po broju takmičara, publike i umetnika koji se javljaju sa željom da dođu da učestvuju. Definitivno, ovaj festival ima lepu budućnost", kazao je za RTV direktor Doma kulture "Žarko Zrenjanin" u Ivanovu Marko Guran.

Na jubilarnom festivalu „Zlatna dirka“ u Ivanovu posetioci su imali priliku da pogledaju nastupe orkestara, vokalnih solista i zvezda narodne muzike kao i poznatih harmonikaša iz Rumunije i Austrije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.