Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Njujorški „Dejli njuz” prodat za svega jedan dolar - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Njujorški „Dejli njuz” prodat za svega jedan dolarNjujorški „Dejli njuz” prodat za svega jedan dolar

Njujorški „Dejli njuz” (Daily News), tabloid poznat po provokativnim naslovima, koji je osnovan pre skoro 100 godina, prodat je za - svega jedan dolar, što je najnoviji znak opšteg meteža koji je nastao u sektoru američke štampe.

Ugovor potpisan proteklog vikenda omogućio je kompaniji „Tronk”, u čijem su vlasništvu „Los Anđeles tajms” (Los Angeles Times) i „Čikago tribjun"(Chicago Tribune), da praktično besplatno preuzme prvi američki dnevnik štampan u formatu tabloida, prenosi danas AP.

„Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu timu njujorškog 'Dejli njuza' u porodicu „Tronk”, i radujemo se saradnji s njima kako bi bili na usluzi novim čitalačkim krugovima, ali i doneli prihode našim akcionarima”, rekao je Džastin Dirborn, direktor grupe novinskih listova koja je ranije bila poznata kao „Tribjun pablišing” (Tribune Publishing).

Kompanija „Tronk” sa sedištem u Čikagu objavila je u ponedeljak uveče da je ugovor potpisan, dok je „Dejli njuz” tu vest objavio na svom sajtu.

„Dejli njuz”, osnovan pre 98 godina, osvojio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za novinarstvo na usluzi javnosti, što je bila 11. Pulicerova nagrada dodeljena ovom listu, poznatom po intrigantnim naslovima, slavnim kolumnistima, izveštavanju o dešavanjima u gradu, a u poslednje vreme i po kritikama na račun predsednika SAD Donalda Trampa, napominje američka agencija. (Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.