Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vazura: Sudski veštak utvrdio da je Mijailović koristio falsifikovan pečat - | K-013 Portal

Vazura: Sudski veštak utvrdio da je Mijailović koristio falsifikovan pečat

falsifikovan pecat

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura saopštio je danas da je sudski veštak utvrdio da je pečat na dokumentu o imenovanju Ostoje Mijailovića za predsednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan bio falsifikovan.

„Zvanični sudski veštak je utvrdio da je pečat na dokumentu o imenovanu Ostoje Mijailovića na mesto predsednika JSD Partizan falsifikovan i da u odnosu na original ima čak osam razlika. Podneli smo krivične prijave i protiv predsednika Košarkaškog kluba i protiv svih odgovornih za ova dešavanja“, rekao je Vazura, preneo je klub.

Izborna sednica za predsednika JSD Partizan održana je 12. septembra, a nakon nje pobedu su proglasili dotadašnji predsednik Milorad Vučelić i njegov protivkandidat predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović.

Mijailović je nedugo zatim upisan kao zvanični zastupnik JSD-a u Agenciji za privredne registre (APR), nakon čega je rukovodstvo JSD-a na čelu sa Vučelićem podnelo krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Predstavnici fudbalskog kluba su zatim 22. septembra na sednici Skupštine doneli odluku o uslovnom istupanju iz JSD-a.

„Znali smo sa kim imamo posla, upozorili smo ljude iz APR-a na vreme, a sada je i sudski veštak, poredeći pečat sa zvaničnih dokumenata iz 2018. sa spornim pečatom sa dokumenata koja je Ostoja Mijailović odneo u APR, uočio čak osam bitnih razlika“, dodao je Vazura.

Direktor Partizana istakao je da su mnogi predstavnici klubova na sednicu Skupštine JSD-a doneli nepotpuna, pa čak i falsifikovana ovlašćenja.

„Zato im nije bilo dozvoljeno da udju na sednicu, a predsednik Košarkaškog kluba, Ostoja Mijailović je odlučio da napusti sednicu, koja više nije imala kvorum i morala je biti prekinuta. Oni su kasnije održali taj neformalni sastanak koji nije bio skupština i tamo su doneli neke odluke koje se ne mogu smatrati relevantnim, tim pre što su svojim potpisom potvrdili da su bili na skupštini koju su potom napustili, a ne mogu da budu održane dve skupštine, već samo jedna“, rekao je on.

Vazura je dodao i da je vandrednu skupštinu prema Statutu morao da otvori aktuelni predsednik JSD-a.

„Takodje, u Statutu piše da vanrednu skupštinu mora da otvori aktuelni predsednik, a to je Milorad Vučelić, a na snimku tog njihovog sastanka se jasno vidi, a to će svaki sud utvrditi, da predsednik JSD nije vodio tu sednicu“, istakao je on.

Vazura je rekao da će u klubu poštovati svaku legitimnu odluku, kao i da se oni ne bore za „fotelje“, pošto je rukovodstvo fudbalskog kluba početkom godine dobilo novi mandat do 2027. godine.

„Nas samo zanima istina, a ona kaže da je legitimni predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić. To mislimo mi i još mnogo drugih klubova iz JSD Partizan. Ne smemo nemo da stojimo i gledamo kako se ovakve stvari dešavaju. To je kao kad bi neko došao i rekao da vam oduzima stan, a na to nema nikakvo pravo. Zato smo i podneli prijave i očekujemo da sud i tužilaštvo brzo donesu presudu, a uverni smo da će ona biti u našu korist“, ocenio je on.

Vazura je dodao da u klubu ne strahuju od oduzimanja grba i igranja van stadiona u Humskoj, pošto je logo zaštićen, a fudbalski klub je 30 godina održavao i ulagao u stadion.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS