Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić Vučiću: Položi narodu račune i priznaj sve poraze tvoje kosovske politike - | K-013 Portal

Aleksić Vučiću: Položi narodu račune i priznaj sve poraze tvoje kosovske politike

miroslav aleksic, aleksandar vucic, kosovo

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u skupštini poslanicima i javnosti „transparentno predstavi“ predlog sporazuma o Kosovu i Metohiji, ali i da „položi račune i prizna sve poraze politike koju je samostalno vodio punih 10 godina“.

„Kosovo i Metohija nije tvoja privatna imovina niti imovina tvog SNS-a, nego pripada svim građanima Srbije i budućim generacijama“, poručio je Aleksić Vučiću u odgovoru na optužbu predsednika Srbije da „ne razume da je država važnija od interesa političkih stranaka“.

„Punih 10 godina sam si odlučivao i pregovarao sa međunarodnom zajednicom i Prištinom, a sada je odjednom problem Kosova i Metohije postao privilegija koja pripada i nama opozicionarima. Odjednom hoćeš da o svetoj srpskoj zemlji razgovaraš i sa nama, koje si nazivao secikesama, klošarima, izdajicama, tajkunima… Može, mi smo predstavnici građana Srbije i to je naša dužnost, ali u parlamentu“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da bi opozicija trebalo da odlučuje u rešavanju najvažnijeg nacionalnog pitanja, Kosova i Metohije, ali ne može da se ne zapita da li su Vučićeva politika i predlog sporazuma u interesu države i građana ili lično Vučića i njegovog SNS-a.

„Posle deset godina gaženja institucija usudio si se da to radiš i kada je reč o najvažnijem nacionalnom pitanju, Kosovu i Metohiji, pa si optužio opoziciju da ne razume da je država važnija od interesa političkih stranaka samo zato jer smo odbili o ponuđenom sporazumu razgovaramo kod tebe na kanabetu umesto u Skupštini Srbije“, rekao je Aleksić.

„Nikada nisi postao predsednik svih građana jer nikada nisi otišao sa mesta predsednika SNS-a, kao što to predviđa Ustav Srbije. Stranka ti je uvek bila iznad Ustava i iznad države. Svako ljudsko pravo i nacionalno pitanje podredio si interesima SNS-a“, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da su Vučić i njegov režim građanima oduzeli „sva državna, građanska i Ustavom garantovana prava“.

„Tvoja stranka danas odlučuje čije dete može da ide u obdanište, a čije ne može, ko može da se zaposli u nekom komunalnom preduzeću, a ko ne može, i ko će da dobije otkaz ako nije politički podoban“, poručio je Aleksić Vučiću.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.