Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Arsenijević (Gradjanski opstanak): Tražimo ZSO i povlačenje specijalaca sa severa Kosova - | K-013 Portal

Arsenijević (Gradjanski opstanak): Tražimo ZSO i povlačenje specijalaca sa severa Kosova

gradjanski opstanak, zso, kosovo

Predsednik Građanske inicijative Srpski opstanak, Aleksandar Arsenijević izjavio je da će osnovna poruka sa današnjeg protesta Srba u Severnoj Mitrovici biti da vlasti u Beogradu ne ulaze u nove političke pregovore sve se dok se ne ispune odredbe Briselskog sporazuma.

Arsenijević je agenciji Beta kazao da se posle obraćanja javnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon razgovora s predstavnicima „velike četvorke“ Srbi na severu Kosova osećaju kao „izbušeni balon“.

„Srbi na severu Kosova su veoma zabrinuti zbog francusko-nemačkog predloga i razočarani u vlasti u Beogradu. Čak su se i predstavnici Srpske liste povukli i već duže vreme ih nema među narodom. Naša poruka je da vlasti u Beogradu ne započinju s novim političkim pregovorima o Kosovu sve dok se ne ispune odredbe Briselskog sporazuma, a to je pre svega formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO)“, rekao je Arsenijević.

Lider Srpskog opstanka je kazao da Srbi zahtevaju pod hitno povlačenje kosovskih specijalnih policijskih jedinica sa severa Kosova i zatvaranje svih policijskih baza na severu.

„Policijske baze su izgrađene nelegalnim eksproprijacijama privatne srpske zemlje. Pripadnici specijalnih policijskih jedinica su postali laki na obaraču i predstavljaju ozbiljnu pretnju opstanku srpskog naroda“, istakao je Arsenijević.

Građanska inicijativa Srpski opstanak zakazala je za danas protest građana u Severnoj Mitrovici zbog prihvatanja francusko-nemačkog predloga sporazuma Beograda i Prištine, ali i učestalosti etnički motivisanih incidenata.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.