Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Borko Stefanović i američki ambasador o sankcijama protiv Rusije - | K-013 Portal

Borko Stefanović i američki ambasador o sankcijama protiv Rusije

borko  stefanović, kristofer hil, sankcije rusiji

Predsednik Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Kristoferom Hilom koji je istakao da Srbija ima podršku SAD na putu evrointegracija kao i da je obaveza svih kandidata za pristupanje EU da slede njenu politiku.

Tokom sastanka bilo je reči i o reperkusijama, koje bi eventualno uvođenje sankcija Rusiji imalo na srpsku privredu i ekonomiju, a u svetlu toga Stefanović se dotakao i situacije ne relaciji Beograd- Priština, rekavši da ona može biti rešena isključivo dijalogom i da zamrznut konflikt nije rešenje, saopšteno je iz parlamenta.

Stefanović je naglasio da je poređenje pitanja Kosova i Metohije i Ukrajine odgovarajuće u smislu međunarodnih i bezbednosnih posledica sukoba, kao i da će Srbija poštovati svoj Ustav i volju naroda po pitanju statusa KiM.

Stefanović je rekao da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje prioritet Srbije i dodao da zbog toga mora uskladiti svoju spoljnu politiku sa politikom Evropske unije.

Najavio je da će kao predsednik Odbora za spoljne poslove iskoristiti priliku da sazove sednicu tog tela na kojoj bi se o tome raspravljalo, nakon čega bi se ta tačka našla i na plenarnoj sednici.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.