Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri predlažu i paket "identitetskih" inicijativa - | K-013 Portal

Dveri predlažu i paket "identitetskih" inicijativa

Dveri, Boško Obradović

Šef poslaničke grupe Srpski pokret Dveri - Patriotski blok Boško Obradović izjavio je danas da je ta poslanička grupa podnela novih osam skupštinskih inicijativa koje se tiču, kako je rekao, duhovne i moralne borbe za očuvanje nacionalnog identiteta srpskog naroda.

Obradović je to nazvao "paketom identitetskih skupštinskih predloga".

Poslanička grupa Srpski pokret Dveri - Patriotski blok je do sada podnela više od 30 različitih predloga Narodnoj skupštini, što su u vladajućoj koaliciji ocenili kao marketing, što je Obradović danas odbacio.

"Mi predlozima zakonima, pre svega, ispunjavamo predizborna obećanja biračima. Predložili smo neradnu nedelju u privatnom sektoru, da se vrate otete penzije svima koji su oštećeni, predložili smo besplatne udžbenike...", rekao je Obradović.

On je istakao da je poenta političkog rada u skupštini upravo da se predlažu zakoni, deklaracije, rezolucije.

Među novim predlozima te poslaničke grupe je i rezolucija o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH u Drugom svetskom ratu.

"Ako mi ne poštujemo svoje žrtve i još nismo doneli jednu ovakvu rezoluciju, kako da očekujemo da naše žrtve poštuju drugi", upitao je Obradović.

Naveo je da su predložili i dve deklaracije zaštite srpskog jezika i pisma ćirilice, ali i čuvanja kompletnog kulturnog blaga koje je napisano na latinici.

Tu je i deklaracija o zaštiti Srba u rasejanju, deklaracija o izražavanju počasti svim građanima nesrpske nacionalnosti koji su dali svoj život za otadžbinu, deklaracija o zabrani propagande LGBT u Srbiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.