Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dveri traže otpis dugovanja i smanjenje poreza privrednicima umesto restriktivnih mera - | K-013 Portal
dveri, bosko obradovic

Dveri traže otpis dugovanja i smanjenje poreza privrednicima umesto restriktivnih meraPredsednica Niškog odbora Dveri Tamara Milenković Кerković izjavila je danas da država treba da otpiše poreze i doprinose na isplaćene minimalne zarade za zaposlene, onima kojima je pomoć najpotrebnija, te da poreze na dobit ali i doprinose treba bar u narednih godinu ili dve dana smanjiti na polovinu.

Navela je da su mali privrednici i preduzetnici koji se bave uslužnim delatnostima, pogodjeni ne samo padom prometa usled pandemije, već i restriktivnim merama.

"Domaćim preduzetnicima i malim privrednicima su, umesto daljih zabrana i ograničenja, neophodni pomoć, subvencije i zaštita. Mere za očuvanje radnih mesta, u vidu isplate minimalaca, ističu uskoro. Kako i iz čega će privrednici, najteže pogođeni krizom, platiti sopstvene obaveze?", pitala je Milenković Kerković.

Navela je da država mora da preduzme te mere, jer će u suprotnom to loše da utiče na porodice u Srbiji i na samu državu.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.