Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ekološki ustanak – Zajedno: Nećemo dozvoliti povampirenje projekta 'Jadar' - | K-013 Portal

Ekološki ustanak – Zajedno: Nećemo dozvoliti povampirenje projekta 'Jadar'

ekoloski ustanak, rio tinto

Iz organizacije Ekološki ustanak, koja je deo koalicije „Zajedno“, danas je saopšteno da su „gradjani Srbije na masovnim demonstracijama u decembru 2021. godine iskazali svoje mišljenje“, kao i da odbrana „životne sredine nema cenu“, te da „iskopavanja litijuma u Srbiji neće biti“.

U saopštenju se ocenjuje da se nakon sinoćnog obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je govorio o prednostima iskopavanja litijuma i mogućnosti da se zaposli veliki broj ljudi, „čini da se priprema obred povampirenja projekta ‘Jadar'“, što kako su naveli, ove organizacije neće dozvoliti.

„U naletu srceparajuće ljubavi prema rudarstvu, Aleksandar Vučić je sebi dozvolio da izjavi neistinu da bi projekat eksploatacije rude litijuma ‘Jadar’ zaposlio 4.000 do 5.000 ljudi, dok je stvarna cifra tek negde oko 700 zaposlenih, i većinu stanovnika Srbije još jednom uvredio nazvavši ih ‘jedinim budalama na svetu koje to neće'“, navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.