Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Palma će biti u zatvoru, ali tek posle promene vlasti - | K-013 Portal
vuk jeremic, narodna stranka

Jeremić: Palma će biti u zatvoru, ali tek posle promene vlastiPredsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da dok je Srpska napredna stranka (SNS) na vlasti predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma neće adekvatno odgovarati i da će "nekažnjivost za najgore i najgnusnije kriminalne radnje trajati koliko i režim Aleksandra Vučića".

"Uveren sam da Palma neće biti kažnjen dok ne bude promene vlasti, isto kao što sam uveren da će nakon promene vlasti biti. Razlika izmedju SNS-a i Narodne stranke na vlasti je Palma koji daje '3.000 za gospodju' i divlja po Paraliji i Končarevu naspram Palme iza rešetaka. Nemam šta tome da dodam", rekao je Jeremić u Somboru, gde je osnovan Gradski odbor Narodne stranke.

Jeremić je istakao da revanšizam za koji se zalaže "nikako ne znači novu 1945. godinu, neselektivno kažnjavanje i odustajanje od pravne države", i podsetio da je "upravo Narodna stranka lansirala ideju o lustraciji na temelju zakona i ideju o specijalnom tužiocu za visoku korupciju, kao i povratak normalnosti i reda u pravosudje".

"Kada kažemo revanšizam, to znači da se Narodna stranka zalaže da se dogodi sve što se nije dogodilo, a trebalo je da se dogodi 6. oktobra 2000. godine. Tada smo traljavo operisali kancer, on se vratio, pa ga danas imamo po drugi put ali u mnogo goroj formi", rekao je Jeremić.

"Da nam se kancer ne bi vratio po treći put, što bi bilo fatalno, moramo sprovesti temeljan, pedantan, pravno utemeljen i do kraja sproveden revanšizam", naveo je Jeremić.

Jeremić je dodao da će u suprotnom, posle promene vlasti, "odgovarati jedan, dvojica ili trojica", kao što je osudjen vozač za izazivanje nesreće na naplatnoj rampi u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, a "pitanje je da li je on vozio", ili kao što je osudjen policajac koji je priznao krivicu za rušenje u Savamali, pa je ispalo da je on jedini krivac.

Predsednik Narodne stranke je rekao da je "režim koji vlada Srbijom poslednjih devet godina od nas oteo milijarde i da će oni i posle promene vlasti biti spremni da plate dvojici, trojici ili četvorici da umesto njih odu u zatvor na godinu, dve ili tri".

"Tako bi se ljudi koji danas čine režim izvukli i ne samo nastavili da uživaju, nego bi, nakon što se malo rekonsoliduju za par godina ponovo napravili neku stranku, kupili neke televizije, plaćali glasove udruženi sa kriminalcima i ponovo vratili na vlast", naveo je Jeremić.

"To se neće dogoditi ako se bude pitala Narodna stranka, a pitaće se", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se misija i vizija Narodne stranke mogu sažeti u tri reči – normalnost, red i pristojnost.

"Ako želite da u Srbiji udžbenici ponovo budu besplatni, ako želite da se ne nameštaju fudbalske utakmice i da ne bude prostačkih rijalitija i bunga-bunga žurki, ako želite da nam premijer ne bude najgori, nego najbolji medju nama, ako želite da se više ne plašite predsednika, ali da se tužioca plaše svi, uključujući i predsednika – vaš prirodni izbor je Narodna stranka", zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Sombor izabran je preduzetnik Siniša Trnjakov.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.