Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kovačević: Oslonimo se na domaće investitore, potrebna ekspertska a ne vlada poslušnika - | K-013 Portal

Kovačević: Oslonimo se na domaće investitore, potrebna ekspertska a ne vlada poslušnika

vladimir kovacevic, da se struka pita

Predsednik stranke Nova – Da se struka pita (NovaD2SP) Vladimir Kovačević ocenio je večeras da smo, „gledano iz ugla ekonomije, duboko obolelo društvo i dok to ne prevazidjemo boljeg života gradjana Srbije gotovo da neće biti“.

„Da bi to ostvarili moramo se vratiti sopstvenoj ekonomiji, moramo se vratiti domaćim investitorima. Nova – Da se struka pita insistira na tome da centralna tema treba da bude srpska politika i srpski interes“, poručio je Kovačavić, sa skupa na kojem je javnost podrobnije upoznata sa ciljevima ove stranke.

Prema njegovim rečima, ova stranka nije protiv subvencija stranim investitora ali je to vreme, dok se subvencionišu strani investitori, trebalo iskoristiti za postavljanje što veće agilnosti domaće industrije i domaćih investitora.

„Osnovni kritemijum kada ćemo početi bolje da živimo, kada će naša ekonomija biti na stabilnim nogama, to je onog momenta kada substituišemo gotovo sve što uvozimo. Mnoge zemlje Evrope su to uradile a mi nismo ni započeli taj proces. Više od 60 odsto prihoda budžeta dolazi iz naplate PDV koji se ostvaruje prilikom uvoza“, rekao je Kovačavić, govoreći o oboleloj srpskoj privredi.

On je ukazao da subvencije stranim investitorima ne treba da budu „tako agresivne“ i na štetu domaćih, dodajući da srpski investitori „nemaju rezervnu državu, oni će uvek biti tu“.

Govoreći o stranci koju predvodi, on je naveo da je to stranka centra, koja se i u prethodnom periodu predstavila gradjanima kroz ekonomiju, dajući rešenja koja drugi ne umeju na nadju, čiji je cilj bolji život svih gradjana.

„Puno smo govorili o inflatornom toku, prošlo je mnogo dana i meseci od izbora a vlada nije formirana. Mi zagovaramo, za to još uvek postoji šansa, da se formira ekspertska vlada a ne vlada političkih poslušnika jer dolazi vreme koje je izuzetno teško po raznim kriterijumima – energetskim, inflatornim, geopolitičkim“, naglasio je Kovačević.

Kako je ocenio, to sve upućuje na opštu nestabilnost, „gde sve što je do juče važilo i vredelo gotovo da neće sutra značiti ništa“.

Na pitanje o učešću stranke na nekim predstojećim izborima, Kovačević je rekao da „pripremaju organizaciju tako da bude sposobna da samostalno izadje na izbore“.

„Okrenuli smo se sami sebi i svojoj organizaciji, infrastrukturi koja će biti sposobna da samostalno izadje na izbore“, naveo je Kovačević.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.