Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac: Ako je izveštaj vlade bio tehnički, onda nije bilo toliko hitno da ga Vučić predstavlja - | K-013 Portal

Lutovac: Ako je izveštaj vlade bio tehnički, onda nije bilo toliko hitno da ga Vučić predstavlja

zoran lutovac, skupstina srbije

Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Zoran Lutovac ocenio je danas da ako je izveštaj Vlade Srbije o Kosovu i Metohiji „tehnički“, kako ga je nazvao šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov, u tom slučaju nije bilo hitno njegovo predstavljanje i da nije morao da ga predstavi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ako je to tehnički izveštaj, čemu onda inicijativa da se sazove posebna sednica i zbog čega je bilo potrebno da o tom tehničkom izveštaju govori predsednik Republike a ne, kako je to predvidjeno zakonom, predstavnik vlade. Zato što je u pitanju tehnička vlada? Pa mi imamo tehnički izveštaj“, kazao je Lutovac novinarima u Skupštini Srbije.

Po njegovim rečima, Jovanov je kazao da mu nije jasno zbog čega opozicioni poslanici neće da glasaju za usvajanje tog izveštaja, jer je to „izveštaj tehničke prirode, izveštaj o onome što se prosto desilo“.

Lutovac je ocenio da bi, da je opozicija bila spremna za glasanje za usvajanje tog izveštaja, vladajuća većina preko medija na koje ima uticaj to predstavila kao političku podršku.

Govoreći o samom izveštaju i obraćanju Vučića pred poslanicima, Lutovac je ocenio da je sve bilo kontradiktorno, „kao i sve što radi Vučić“.

„Vi zapravo ne znate šta je on juče rekao, ne znate kakve su poruke, jer ima i poruka o tome da je Kosovo mit, ima i poruka da treba prihvatiti realnost. Sa jedne strane se zaklinje u evropske integracije, a sa druge strane govori sve protiv onih gde bi navodno trebalo da se integrišemo. On počinje misli sa proevropskim idejama, a završi sa antievropskim stavom“, ocenio je Lutovac.

Vučić je, kako je ocenio Lutovac, „priznao da ni sam ne zna šta znači kompromisno rešenje sa Prištinom“, dok s druge strane, traži podršku svih za to kompromisno rešenje.

Lutovac je ocenio da se održavanje sednice tempiralo u vreme kada se održava Evroprajd, i da se za potrebe medjunarodne zajednice predstavlja kao da vlada podržava tu manifestaciju, dok je za potrebe konzervativnog javnog mnjenja ona protiv.

„Tako imate predsednicu tehničke vlade Anu Brnabić koja odlazi na otvaranje Prajda, a sa druge strane oca predsednika države koji ide na litije. I jedno i drugo je organizovao Aleksandar Vučić i ponovo igra na istu kartu – jedno govori Evropljanima, drugo radi u Srbiji“, kazao je Lutovac.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.