Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac: Vučić odugovlači formiranje vlade da pokaže da Srbiji ne trebaju ni vlada ni parlament - | K-013 Portal

Lutovac: Vučić odugovlači formiranje vlade da pokaže da Srbiji ne trebaju ni vlada ni parlament

zoran lutovac, ds, demokratska stranka

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da se sa formiranjem vlade odugovlači da bi predsednik države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pokazao „kako Srbija može da funkcioniše i bez vlade, dok je on predsednik“.

Lutovac, koji je i potpredsednik Skupštine Srbije je za list Nova izjavio da je poruka koju Vučić šalje odlaganjem formiranja vlade „da Srbiji nisu potrebni ni parlament, ni vlada ni pravosudje“.

„On je taj koji je dovoljan da zameni sve institucije. Drugi razlog zašto nije želeo da završi taj posao je taj što je zapadnim partnerima dao obećanje da će uskladiti svoju spoljnju politiku kada se formira vlada, koja ima formalnu nadležnost da to učini. Drugim rečima, odugovlačio je nadajući se završetku rata u Ukrajini pre nego što se bude morao izjasniti o sankcijama Moskvi“, rekao je Lutovac.

Govoreći o tome da parlament skoro osam meseci nije radio, Lutovac je ukazao da su „posledice pogubne“.

„Mnogo, mnogo duže parlament ne radi onako kako bi trebalo – suštinski, od kako su naprednjaci stub vladajuće većine. Ovim se samo dodatno urušava ugled najznačajnije demokratske institucije, ne donose se zakoni koji su nam potrebni, ne vrši se kontrola upravljanja državom, ne raspravlja se o nagomilanim društvenim problemima“, kazao je Lutovac.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.