Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: Kazniti odgovorne za masovno trovanje amonijakom kod Pirota - | K-013 Portal

Narodna stranka: Kazniti odgovorne za masovno trovanje amonijakom kod Pirota

stefan jovanovic, narodna stranka, pirot

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović zatražio je danas hitno pokretanje istrage i kažnjavanje odgovornih za masovno trovanje amonijakom prilikom iskliznuća voza kod Pirota.

On je na sednici Skupštine Srbije rekao da je deonica pruge na kojoj se dogodio akcident „u katastrofalnom stanju“ i ocenio da nije bezbedno prevoziti opasne materije kroz taj grad, jer vozovi tuda mogu da se kreću brzinom do 30 kilometara na sat.

„Gospodo, ne može i masovno trovanje amonijakom u Pirotu da se završi na vašem refrenu ‘pa šta’, jer su ugroženi životi gradjana Srbije. Najavljujete da ćete graditi nuklearne elektrane, a ako ovako upravljate železnicom, možemo samo da zamislimo šta će biti ako budete upravljali nuklearnim elektranama“, rekao je Jovanović a prenela Narodna stranka.

On je dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u maju 2021. godine najavio da će radovi na potpunoj rekonstrukciji pruge Pirot – Dimitrovgrad početi ove godine i da će za to biti izdvojeno 270 miliona evra, a da se od tada nije ništa dogodilo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS