Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nikezić (SSP): Srbija još više zaostaje za pristojnim standardima života - | K-013 Portal

Nikezić (SSP): Srbija još više zaostaje za pristojnim standardima života

dusan nikezic, ssp

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je danas da Srbija, nakon 2022. još više zaostaje za evropskim zemljama i „pristojnim standardom života“, te pozvao vlast da se „uozbilji“.

On je u saopštenju naveo da su prema podacima Svetske Banke, gotovo sve zemlje Balkana u 2022. imale veći ekonomski rast od Srbije.

Naveo je da je Hrvatska imala rast bruto domaćeg proizvoda 6,6 odsto, Crna Gora 5,9 odsto, Mađarska 5,5 odsto, Turska 4,7 odsto, Rumunija 4,6 odsto, BiH 4,0 odsto Albanija 3,5 odsto, a Bugarska 3,1 odsto.

„Samo je Severna Makedonija sa rastom od 2,1 odsto bila lošija od srpskih 2,5 odsto što znači da nakon 2022. još više zaostajemo za evropskim zemljama i pristojnim standardom života“, naveo je on.

Kazao je da je zato neophodno da se vlast „uozbilji i pripremi za nadolazeću ekonomsku krizu“, koja kako je dodao, preti da dodatno umanji životni standard.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.