Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nikezić (SSP): Zaduženje od 1,75 milijardi dolara nije uspeh kako tvrdi Mali - | K-013 Portal

Nikezić (SSP): Zaduženje od 1,75 milijardi dolara nije uspeh kako tvrdi Mali

dusan nikezic

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić poručio je danas ministru finansija Siniši Malom da bi uspeh Srbije predstavljalo vraćanje duga, a ne novo zaduženje od 1,75 milijardi dolara, za koje ministar tvrdi da je „veliki uspeh za sve građane Srbije“.

„Na žalost, ovom skandaloznom izjavom samo ste potvrdili katastrofalno stanje u srpskim javnim finansijama, zbog kojeg ste zemlju zadužili preko pet milijardi evra samo u poslednja četiri meseca.Sve što radite i gradite, plaćate isključivo iz zaduženja. Za deset godina ste zadužili zemlju 20 milijardi evra, pa će u ovoj godini javni dug preći 35 milijardi evra, a svako domaćinstvo u Srbiji dugovaće 15.000 evra“, naveo je Nikezić.

Dodao je da će samo za kamate Srbija u ovoj godini platiti 1,22 milijarde evra, gotovo isto koliko su sva socijalna davanja države: za decu, porodilje, učenike, studente, za nezaposlene, za raseljene, za siromašne, za borce i invalide.

„Konačno, to je i razlog što se Srbija, od 51 evropske države, nalazi u neslavnom društvu Azerbejdžana, Jermenije, Moldavije i Severne Makedonije, zemalja koje su zbog finansijskih problema bile prinuđene na aranžman sa MMF-om“, rekao je Nikezić, navedeno je u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.