Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Jedini izlaz je Vučićeva ostavka, ponovo se okupljamo 24. marta - | K-013 Portal

Obradović: Jedini izlaz je Vučićeva ostavka, ponovo se okupljamo 24. marta

bosko obradovic, dveri

 Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas na okupljanju opozicije ispred zgrade Radio televizije Srbije (RTS) da je jedino rešenje političke krize ostavka predsednika Aleksandra Vučića i pozvao na okupljanje u petak 24. marta u 12.44.

„Pozivamo građane da zajedničkim snagama svih koji su protiv ove vlasti i francusko-nemačkog sporazuma, u petak, 24. marta u 12:44 blokiramo sve institucije u državi, počevši od gradskih i opštinskih uprava do Vlade Srbije. Toga dana obeležićemo godišnjicu početka NATO bombardovanja u svim gradovima i opštinama gde će se održati blokade i pozvati na još veće nacionalno okupljanje oko zahteva da Vučić mora da ode“, rekao je Obradović.

On je naveo da se Vučić sinoć u Ohridu „neovlašćeno obavezao“ da počne sa primenom sporazuma koji je prihvatio u Briselu 27. februara, što je Obradović ocenio kao neku vrstu državnog udara.

„Nakon što je vladajući režim blokirao sve medije za javnu raspravu o francusko-nemačkom sporazumu i njegovim posledicama po Srbiju, nakon što je ukinut rad parlamenta i zabranjena skupštinska rasprava na tu temu, nakon što je više hiljada građana blokirano od strane policije da dođe na veliko nacionalno okupljanje u petak u Beogradu, vreme je da odgovorimo istom merom i blokiramo Srbiju dok predsednik Srbije ne podnese ostavku zbog neovlašćenog i protivustavnog prihvatanja novog zapadnog ultimatuma“, rekao je Obradović na skupu opozicije koja sebe naziva državotvornom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.