Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prelević: Imamo vlast koja je u sprezi sa mafijom - | K-013 Portal
bozo prelevlic

Prelević: Imamo vlast koja je u sprezi sa mafijomNekadašnji koministar policije, advokat Božo Prelević ocenio je da je vlast u Srbiji „u sprezi sa mafijom“ i dodao da je u prethodnih osam godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS), kriminal po obimu „značajno veći i po raspoloživim sredstvima neuporediv sa devedesetim“.

Komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se država „beskompromisno“ obračunati sa mafijom, Prelević je za novi broj nedeljnika NIN ocenio da postoji problem „sukoba između mafija i ko je iz vlasti na čijoj strani“.

„Tu je izvor smene (Nebojše) Stefanovića. Predsednik je hteo da skloni Stefanovića i zameni ga apsolutno podobnim čovekom. Mislim da će takva kadrovska politika razoriti policiju potpuno“, naveo je Prelević.

Ocenio da je aktuelna politička scena u Srbiji „neobično bratstvo i jedinstvo finansija, dela sveštenstva, nasilja, politike i informisanja“.

„Ovakva vlast potrebna je da bi izglasali izmene Ustava i mislim da u tom smislu rade studiozno i sa crkvom, mafijom i navijačima. Ali ono što izmiče kontroli je što mafija po prirodi svog nasilništva i filozofije sticanja moći i novca, uvek dolazi u sukob između sebe“, dodao je Prelević.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.