Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vujović: U staroj staklari u Pančevu nisu nađene opasne materije, nastavićemo sa detaljnom kontrolom - | K-013 Portal
irena vujovic, ministarka zastite zivotne sredine

Vujović: U staroj staklari u Pančevu nisu nađene opasne materije, nastavićemo sa detaljnom kontrolomU objektu stare staklare u Pančevu, gde je danas izbio požar, nije bilo opasnih supstanci i veštačkog đubriva na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota, izjavila je večeras ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

- Inspektori zaštite životne sredine su prilikom nedavne kontrole u staklari utvrdili da tu ne postoji đubrivo na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota i zato građani nemaju razloga za brigu. Sigurnost građana nam je na prvom mestu, i nastavićemo da kontrolišemo tu lokaciju, i da li ima ove opasne materije u veštačkom đubrivu – rekla je ministarka Vujović.

irena vujovic, ministarka zastite zivotne sredine

Prema njenim rečima, kako su predočili nadležni inspektori, danas se zapalio pomoćni magacin, koji se nalazi na znatnoj udaljenosti od drugih magacina u kojima su uskladištene ostale vrste sredstava za ishranu bilja. Požar je izbio u 17.30 časova, a uzrok za sada nije poznat. Staru staklaru kupila je kompanija Promist iz Novog Sada.

(K-013)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.