Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zelenović: Pozicija Srbije politički nije održiva - | K-013 Portal

Zelenović: Pozicija Srbije politički nije održiva

nebojsa zelenovic, zajedno

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je danas da je pozicija u kojoj se Srbija trenutno nalazi, po pitanju stava prema Rusiji, politički neodrživa i da gradjani treba da budu obavešteni o „opcijama“ Srbije.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Zelenović je kazao da će stranka Zajedno nastojati da temu pozicije Srbije prema Rusiji postavi kao najvažniju temu u društvu i u državi.

„Gradjani imaju pravo da znaju šta su opcije, neodrživa je sadašnja pozicija. Mi se zalažemo da gradjani budu najbolje moguće informisani i da u ovom parlamentu razgovaramo o svakoj temi“, rekao je kopredsednik stranke Zajedno.

„Vreme ne radi za Srbiju po ovom pitanju“, zaključio je Zelenović.

On je dodao da je velika greška bio plan konsultacija za naredne dve godine koje su potpisali srpski ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Nikola Selaković i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, navodeći da je to potpisivanje na negativan način ocenila evropska zajendica.

Zelenović je rekao da su na sastanku sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom razgovarali najviše o poziciji Srbije, ali i o formiranju vlade i o skupštini, ističući da će se Bilčik o tom sastanku oglasiti saopštenjem.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.