Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zelenović: Srbiji je potreban strateški dogovor sa Zapadom, nemamo drugi izbor - | K-013 Portal
nebojsa zelenovic, zajedno

Zelenović: Srbiji je potreban strateški dogovor sa Zapadom, nemamo drugi izborŠef poslaničke grupe Zajedno-Moramo u Skupštini Srbije Nebojša Zelenović rekao je da je Srbiji potreban strateški dogovor sa Zapadom i „vizija Zapadnog Balkana kao prostora mira, stabilnosti i velikog ekonomskog napretka“.

„Agresija vlade Rusije na Ukrajinu spustila je gvozdenu zavesu na Evropu. Srbija je okružena NATO. Mogućnost geostrateškog izbora uvek teoretski postoji, ali praktično, u našem slučaju, ne postoji prostor za to“, rekao je Zelenović za list Blic

Prema njegovim rečima, vrednosno, Srbija se nećka izmedju sveta slobode, koji ima svoje velike mane i nedostatke, i sveta autokratije i tiranije.

„Želim da u Skupštini raspravimo pitanje kakvu poziciju će imati Srbija sa ovakvom politikom, ako Ukrajina dobije ovaj rat, a to će se vrlo verovatno desiti ako vlada Rusije ne upotrebi nuklearno oružje. I na kraju krajeva, nameravaju li vlasti Srbije da uvedu sankcije (Rusiji), ako atomska bomba bude bačena? Ako bude vremena i smisla za takvu odluku“, rekao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.