Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PDP i dalje tvrdi da je Trivić pobedila za predsednika RS, najavljuje mogućnost ponavljanja … - | K-013 Portal

PDP i dalje tvrdi da je Trivić pobedila za predsednika RS, najavljuje mogućnost ponavljanja …

izbori bih

Partija demokratskog progresa (PDP) danas je ponovila da je kandidatkinja te stranke za predsednika Republike Srpske Jelena Trivić pobedila, ali da su se tokom noći desile izborne prevare koje su dovele do toga da Dodik ima bolji rezultat.

„Još jednom da ponovimo, mi ne odustajemo, Jelena Trivić je pobednica. Rezultati koje smo imali su bili tačni, šta se to desilo preko noći ne znamo. PDP priprema ozbiljne pravne radnje prema CIK na osnovu manipulacija i kradja koje su nam javljane, koje su radjene tokom noći“, rekao je predsednik PDP-a Branislav Borenović.

On je istakao da da postoji mogućnost da budu poništeni izbori za predsednika RS u velikom broju mesta i gradova.

„U Zvorniku je razlika izmedju njih dvoje 5.000 glasova, u Prijedoru oko 33 odsto, isto 5.000 glasova. U Doboju je tek kradja evidentna, jer je Dodik prema falsifikovanim izbornim rezultatima tu pobedio sa deset hiljada glasova. To je nemoguće“, rekao je on.

Jelena Trivić je izjavila da izbornih kradja nije bilo samo u gradovima na šta su navikli, već je to, kako je ocenila, bio kontaminiran proces u čitavoj RS.

Dodala je da joj se javljaju ljudi iz malih mesta koji su glasali za nju, a njihovih glasova nema.

„Naći ćemo koliko je takvih mesta. Tačka preokreta desila se tokom noći kada je CIK saopštio da birački odbori nisu dostavili rezultate u sistem. Ni mi tada nismo dobijali podatke. Sve je stalo! Je li normalno da CIK sam saopšti da im nisu dostavljeni podaci sa biračkih mesta“, kazala je Trivić.

Ona je istakla da će PDP tražiti ponavljanje izbornog procesa za predsednika RS na teritorijii celog entiteta.

„To je naš konačni cilj. Da na osnovu velikog broja netačnih rezultata dodjemo do toga da ponovimo kompletan izborni proces“, kazala je ona.

Ocenila je da se možda neće uspeti u zahtevu za ponavljanje izbora u celoj RS, ali da će, kako je istakla, „doći do svakoga ko je radio ovakve stvari, po želji svog nalogodavca“.

Ona je osporila da je sinoć prevarila gradjane RS, kada je proglasila pobedu, a na pitanje da li će čestitati svom protivkandidatu Miloradu Dodiku ako CIK proglasi njegovu pobedu, dodala je da „na bazi onoga što PDP ima, nema razloga da mu čestita“.

Na novinarska pitanja da li je sebi nanela političku štetu time što je rano proglasila pobedu, Trivić je odgovorila da je spremna da stvari istera do kraja.

„Šta god da se desi sa mnom u političkom smislu, ja sam spremna da ovo isteramo do kraja zbog pravde i izbora. Ovo je stvar principa. Bilo bi nefer prema gradjanima koji su glasali za mene“, naglasila je ona.

Naglasila je da pre izbora nije tražila nijednu stvar za sebe u slučaju poraza, ona je potvrdila da će sve biti poznato u vremenu koje dolazi, pa možda i ponavljanje izbora.

CIK: Dodik vodi na izborima za predsednika RS

Prema podacima koje je jutros objavila Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) Milorad Dodik (SNSD) vodi u trci za predsednika Republike Srpske u odnosu na svoju protivkandidatkinju Jelenu Trivić (PDP).

To su rezultati na osnovu 527.418 obradjenih glasova, prema kojima je Dodik osvojio 48,80 posto, a Jelena Trivić 42,69 posto glasova.

PDP je sinoć proglasio pobedu Jelene Trivić za predsednicu RS, a dva sata nakon toga pobedu je proglasio i Dodik.

Iz PDP-a su saopštili da su u Doboju, kao i na prošlim lokanilm izborima, pokradeni glasovi i da oni neće odustati da iskoriste sve institucionalne mehanizme da to i dokažu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city