Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počela da radi nova crnogorska avio-kompanija - | K-013 Portal
er montenegro

Počela da radi nova crnogorska avio-kompanijaPrvim komercijalnim letom jutros ka Beogradu i zvanično je počela da radi nova crnogorska kompanija Er Montenegro.

Crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je bio jedan od putnika na prvom letu.

"Imam veliko zadovoljstvo da danas prisustvujem prvom komercijalnom letu nove nacionalne avio-kompanije Er Montenegro. Ovim je Vlada ispunila obećanje dato pre pet meseci da će Er Montenegro poleteti pre glavne turističke sezone", napisao je Milatović na svom Tviter profilu.

On će u Beogradu imati sastanak sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjanom Matić."Ovo je rezultat velikog truda i znanja Vlade i menadžmenta nove nacionalne avio-kompanije. Er Montenegro-u želim sigurne i mirne letove na ponos crnogorskih građanja i benefit turističke i celokupne privrede", kazao je Milatović.

Nacionalna avio-kompanija Montenegro erlajns ugašena je krajem prošle godine odmah nakon imenovanja nove vlade. Montenegro erlajns je poslovao 26 godina, od kojih je saobraćao više od 23 godine.

U međuvremenu je u toj kompaniji uveden stečaj.

Ranije je saopšteno da bi šteta od gašenja Montenegro erlajnsa mogla biti oko 50 miliona evra, a da će budžetom za osnivanje nove kompanije biti opredeljeno 30 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.